Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria Municipiului Arad a cumpărat pentru Secția Oftalmologie aparatură pentru diagnosticarea glaucomului!

Primăria Municipiului Arad a cumpărat pentru Secția Oftalmologie aparatură pentru diagnosticarea glaucomului!
Comentează 0

Primăria Municipiului Arad continuă investiţiile în sistemul de sănătate! De această dată este vorba despre dotarea Compartimentului Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu un tonometru cu rebound, o masă de elevație și o masă de operație oftalmologică, menite să faciliteze munca personalului medical dar și să ofere pacienților condiții optime de tratament.

Pentru Primăria Municipiului Arad investiţiile în sănătate constituie o prioritate. Nu facem decât  să contribuim la creştea calităţii actului medical,  astflel încât arădenii să nu fie nevoiţi să apeleze la alte unităţi medicale, din ţară sau de peste hotare, pentru a se trata” a afirmat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

”Salutăm investiţia Primăriei Municipiului Arad, deoarece acest aparat este deosebit de important în diagnosticarea cu precizie a glaucomului. Tonometrul cu rebound se utilizează în diagnosticarea, monitorizarea și screening-ul de glaucom. Acesta permite măsurarea cu acurateţe a presiunii intraoculare, rapid și fără anestezie. Presiunea oculară poate suferi modificări în funcție de puls, respirație, mișcări ale ochilor și poziția corpului. Cu ajutorul tonometrului măsurătorile sunt efectuate cu un dispozitiv portabil, în fracțiuni de secundă iar softul aparatului este setat la șase măsurători pentru a obține o citire corectă”, a declarat dr. Mircea Onel, director medical interimar al Spitalului Clinic Județean dee Urgență Arad. 

Valoarea totală a aparaturii achiziționată de Primăria Municipiului Arad pentru Compartimentul Oftalmologie se ridică la 57.000 de lei. 

 

 


Scrie un comentariu

trimite