Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria a finalizat proiectul „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației” (VIDEO)

Municipiul Arad, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației”, implementat în perioada 15.04.2019 - 14.02.2022, în scopul îmbunătățirii procesului de luare a deciziei la nivelul municipiului Arad prin introducerea unor metode și sisteme coerente de fundamentare a deciziilor, corelarea acestora cu resursele disponibile și pregătirea personalului aparatului de specialitate, precum și a consilierilor locali în vederea utilizării acestor instrumente. 

Primăria a finalizat proiectul „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației” (VIDEO)
Comentează 0

Valoarea totală a proiectului este de 3.559.242 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. 

La un moment dat era blocat și am promis că îl vom realiza până la începutul lunii februarie a acestui an. Este în punct final și de acum încolo începe a doua etapă, cea de a vedea dacă funcționează la parametrii respectivi, planificarea strategică fără de care nu putem discuta de accesare de fonduri europene pe noul buget al Uniunii Europene și digitalizarea primăriei, pe două componente, relația cetățean-primărie, primărie-cetățean și digitalizarea în interiorul instituției. În relație cu cetățeanul dorim, încetul cu încetul, trecerea spre eCetățean, adică marea majoritate a documentelor și a aprobărilor să poată fi făcută fără deplasarea la primărie și la ghișeu, cu unele excepții, unde legislația nu ne permite”, a spus primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 


Scrie un comentariu

trimite