Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prima maşină electrică de la Dacia are preţuri care sfidează concurenţa. Presa franceză e surprinsă de costul modelului Spring

Presa franceză a publicat preţurile primei versiuni electrice de la Dacia, citând informații apărute pe un forum numit Worldscoop. Vor fi două versiuni de echipare, cu prețuri de 16.990 euro, respectiv 18.490 euro.

Prima maşină electrică de la Dacia are preţuri care sfidează concurenţa. Presa franceză e surprinsă de costul modelului Spring
Comentează 0

Aplicând subvențiile oferite de statul francez, prețurile primul model de maşină electrică de la Dacia pornesc în Franţa de la 12.400 euro. Dacă și în România vor fi prețuri similare, subvențiile mai mari vor face ca, per total, prețurile de achiziție să pornească de la aproximativ 9.000 de euro.

Publicații precum L’Automobile Magazine și Caradisiac, preluate de hotnews.ro, scriu că prețurile vor porni de la 16.990 euro pentru Spring cu nivelul de echipare Confort (care cuprinde dotări precum climatizare) și de la 18.490 euro pentru echiparea Confort Plus care include, printre altele și ecranul tactil și vopseaua metalizată.

În Franța statul acordă până la 7.000 de euro subvenții pentru mașini electrice, dar maxim 27% din prețul mașinii, astfel că Spring va costa de la 12.400 euro, respectiv 13.500 euro după aplicarea subvențiilor.

Sursele mai spun că precomenzile vor putea fi făcute din 20 martie, comenzile propriu-zise din iunie și livrările către persoane fizice vor începe în septembrie. Dacia a anunțat că prioritatea va fi, pentru mașina electrică, să ruleze în servicii de car-sharing mai întâi.

Spre comparaţie, prețurile pornesc de la 21.350 euro pentru Twingo Electric, diferența fiind de câteva mii de euro față de Spring.

Noul model Dacia Spring urmează să fie comercializat în trei versiuni, una de car sharing, una cargo şi una pentru publicul larg. Versiunile car sharing şi cargo vor avea câte o singură variantă de echipare, în timp ce versiunea destinată publicului larg ar putea avea două variante. Spring va avea o autonomie de 225 de kilometri, care va putea fi mărită cu 10% prin acţionarea butonului „Eco” de pe planşa de bord.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite