Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Societăţii de Medicina Familiei Arad cere să se renunțe, pe perioada pandemiei, la cardul de sănătate

Dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Societăţii de Medicina Familiei Arad cere renuţarea la cardul de sănătate pe timpul pandemiei de COVID-19, susţinând că folosirea acestuia nu înseamnă decât timp pierdut, timp care poate fi folosit de medicul de familie pentru consultaţii.

În această ordine de idei, Dărăbanţiu i-a adresat ministrului Sănătăţii, Victor Sebastian Costache, o scrisoare deschisă.

Preşedintele Societăţii de Medicina Familiei Arad cere să se renunțe, pe perioada pandemiei, la cardul de sănătate
Comentează 0

Având în vedere:

- Declararea pandemiei de către OMS

- Decretarea Stării de urgenţă de către Preşedintele României

- Posibilitatea funcţionarii cu sincope a platformelor informatice a CNAS

Propun să luaţi în considerare suspendarea tuturor prevederilor din Contractul-Cadru cu CNAS privind obligația utilizării sistemului informatic respectiv a Cardului de Sănătate pe întreaga perioadă a pandemiei. Cu toate beneficiile ei - aşa cum este concepută şi implementata, utilizarea cardurilor de sănătate este categoric, chiar în situaţii de normalitate, o activitate excesiv birocratică şi cronofagă. De aceea, măsura suspendării utilizării cardului de sănătate pe perioada pandemiei ar fi evident benefică tuturor cetăţenilor cel puţin din următoarele considerente:

  • Scurtarea timpilor de așteptare în unităţile sanitare şi fluidizarea accesului la acestea
  • Evitarea contactului direct şi aglomeraţiei în sălile de asteptarere respectiv limitarea  riscului contagiunii şi protejarea pacienţilor vulnerabili şi cronici – cei mai expuşi la acest risc
  • Eficientizarea activităţii tuturor unităţilor sanitare, în special a cabinetelor MF
  • Posiblitatea aparținătorilor sănătoşi de a rezolva problemele pur birocratice ale pacienţilor, se arată în scrisoarea semnată de Dărăbanţiu.
  •  
  •  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite