Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Klaus Iohannis a făcut ANUNȚUL. Nicolae Ciucă, desemnat ca premier

Președintele Klaus Iohannis a acceptat, joi, propunerea PNL ca generalul în rezervă Nicolae Ciucă să fie desemnat ca prim-ministru. În acest sens, Ciucă va demara imediat discuțiile pentru formarea unui guvern minoritar PNL-UDMR. 

Președintele Klaus Iohannis a făcut ANUNȚUL. Nicolae Ciucă, desemnat ca premier
Comentează 0

"Această criză a durat prea mult. E inadminsibil să continuăm în acest ritm. Avem pandemia, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a pune în practică. Am fost mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare un candidat are a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă.

Analizănd întreaga situație am deis să-l desemnez drept candidat pentru funțiia de premier pe domnul Ciucă”, a afirmat șeful statului, care a fost însoțit la anunțul oficial chiar de generalul în rezervă.

Scenariile care s-au conturat până la această oră, în urma declarațiilor făcute de liderii politici, indică formula de compromis a unui guvern minoritar, format de PNL și UDMR, cu sprijin parlamentar din partea PSD.

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîțu, a precizat că USR nu a fost invitat să facă parte din noua formulă, iar liderii PNL și UDMR vor începe chiar în această după-amiază discuțiile privind împărțirea posturilor vacantate în urma retragerii foștilor parteneri.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite