Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Consiliului Fiscal face praf planul PSD: Dacă triplezi pensiile, omori economia

Diferența dintre salariile bugetarilor şi cele din mediul privat este de 35%, ceea de neimaginat în Europa, a declarat, la Realitatea TV, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal. El atrage atenția că restul statelor Uniunii Europene se mândresc cu diferenţe de câteva procente. 

Preşedintele Consiliului Fiscal face praf planul PSD: Dacă triplezi pensiile, omori economia
Comentează 0

Cât despre triplarea pensiilor promisă de conducerea PSD în următorii 2 ani și jumătate, scenariul este fantezist, este de părere Dumitru. "Povestea asta am mai auzit-o, s-a făcut, probabil, o confuzie. În niciun scenariu nu ai cum să triplezi pensiile în 2-3 ani. E imposibil aşa ceva, doar dacă nu mai ai deloc investiţiile. (...) Problema este că avem un dezechilibru fizic, dacă în anii 90 aveam un raport de aproape 4 salariaţi la un pensionar, acum am ajuns să avem mai mulţi pensionari decât salariaţi," a afirmat preşedintele Consiliului Fiscal.

Ca şi cum presiunea pe care sistemul de pensii o pune asupra salariaţilor, în ansamblu, n-ar fi fost de ajuns, prin majorarea salariilor din sistemul bugetar, guvernanţii au creat alt dezechilibru major, mai spune Ionuţ Dumitru.

"Salariile din sectorul public sunt cu 35% mai mari decât cele din sectorul privat, în condiţiile în care în care în restul ţărilor europene este de cel mult 2%.(...) Suntem, practic, cam la acelaşi nivel ca înainte de marea criză financiară din urmă cu un deceniu, plătim salarii şi pensii cam peste 60% peste ceea ce avem ca anvelopa financiară. Această factură înseamnă că sacrificăm viitorul, sacrificăm potenţialul de creştere economică pe termen lung", a mai precizat Ionuţ Dumitru.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite