Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele CJ Arad: „Toate amendamentele pentru Arad au fost respinse de Parlament! PSD nu a ajutat cu nimic județul la votul pentru buget!”

Președintele CJ Arad: „Toate amendamentele pentru Arad au fost respinse de Parlament! PSD nu a ajutat cu nimic județul la votul pentru buget!”
Comentează 0

Conducerea Consiliului Judeţean Arad este dezamăgită de indiferenţa parlamentarilor PSD Arad faţă de forma finală a bugetului de stat pe 2017. „Încă de la întocmirea proiectului de buget am prezentat priorităţile judeţului, am subliniat că fondurile Consiliului Judeţean pentru investiţii va fi grav afectate şi am solicitat sprijin din partea tuturor factorilor implicaţi, în special parlamentarii arădeni. Am organizat inclusiv o dezbatere în care am prezentat punct cu punct necesarul judeţului. Din păcate, respectiva dezbatere nu a dus la nici un rezultat concret, iar judetul Arad nu a primit sprijin pentru nici unul dintre obiectivele prezentate”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În opinia preşedintelui CJA, este revoltatoare lipsa de implicare a parlamentarilor PSD de Arad, care „nu au pledat pentru niciunul dintre proiectele judeţului! La întâlnirea cu domniile lor, ne-au promis că se vor implica în dezvoltarea Aradului, în atragerea de fonduri pentru proiectele judeţului. Dar au ratat cel mai important moment!”

Iustin Cionca a făcut referire şi la parlamentarii Opoziţiei. „Parlamentarii PNL şi USR au avut amendamente, dar acestea au fost respinse de «maşina de vot» PSD-ALDE. Votul pentru Buget a confirmat faptul că atitudinea parlamentarilor PSD de Arad, la dezbaterea organizată la sediul Consiliului Judeţean, nu a însemnat decât o prelungire a campaniei electorale, un exerciţiu de imagine. Arădenii au fost abandonaţi de PSD încă de la început”, a completat Iustin Cionca.

Solicitările Consiliului Judeţean au vizat 35 de milioane de euro pentru Sănătatea Publica (reabilitarea Secţiilor de Psihiatrie, relocare şi modernizare Oncologie, reparaţii capitale la Obstetrică, Ginecologie şi Neonatologie, achiziţionare RMN), infrastructura rutieră (pasajele peste Centura Aradului, tronsoanele de drum Mişca-Apateu-Berechiu, Gurahonţ-Buteni, Nădab-Zărand-Seleuş, Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa, Centura oraşului Chişineu-Criş), Aeroportul, Educaţia (Unităţi şcolare din municipiu nşi judeţ finanţate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), Turismul (revitalizarea staţiunii Moneasa) etc.

Comunicat CJ Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite