Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Presa străină: Atacatorul de la comisariatul din Paris a trecut și prin România

Bărbatul ucis joi de către polițiști în fața unui comisariat de poliție din Paris ar fi trecut prin mai multe țări ale Uniunii Europene, printre care și România, potrivit publicației franceze ”Journal du Dimanche”.

Presa străină: Atacatorul de la comisariatul din Paris a trecut și prin România
Comentează 0

Bărbatul a fost ucis după ce a atacat un polițist cu un cuțit, strigând "Allah Akbar” (Allah este mare). Ulterior, pe corpul său  a fost găsit un mesaj de revendicare a unui atentat scris în limba arabă şi imaginea unui drapel al ISIS.

Polițiștii francezi i-au cercetat telefonul mobil, în special cartela SIM, cumpărată în Germania și activată toamna trecută, stabilind astfel că bărbatul a sosit în Franța la 24 decembrie 2015 și s-a deplasat de atunci pe direcția Valenciennes-Paris-Marseille.

De asemenea, poliția franceză a primit primele răspunsuri la cererea de cooperare judiciară din Elveția, Luxembourg, Germania și din România, țări în care, potrivit unei surse apropiate de anchetă, atacatorul s-a făcut remarcat în ultimii ani prin furturi mărunte și infracțiuni la legislația cu privire la străini, sub diferite identități, după cum relatează Journal du Dimanche.

Conform presei, bărbatul ar fi depus o cerere de azil în Germania, unde a și locuit într-un cămin pentru refugiați.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite