Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Presa internațională, comentarii devastatoare pentru Dragnea și PSD

Agentii de presa internationale relatează în termeni negativi despre votul dat luni seara în favoarea modificării codurilor de procedură penală. Renumita agenției Bloomberg.com mentioneaza ca aceste modificari ii permit liderului partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, sa conteste sentinta legata de fraude electorale.

Presa internațională, comentarii devastatoare pentru Dragnea și PSD
Comentează 0

„Unul dintre amendamente îi permite șefului PSD, Liviu Dragnea, să facă apel la sentința pentru fraude electorale. Președintele Klaus Iohannis, care are dese conflicte cu guvernul, va trebui să-și dea acordul pentru ca aceste modificari să aiba efecte”, notează Bloomberg.

Publicatia amintește că votul din Parlament vine la aproape un an și jumătate de când actuala putere a declanșat ofensiva  de sabotare a actiunilor Justiției, tentativă ce a provocat cele mai mari proteste de stradă de la căderea comunismului schimbarea a trei guverne PSD, în condițiile în care România este una dintre cele mai sărace țări europene. În plus, jurnaliștii amintesc de avertismentele oficialilor de la Bruxelles şi Washington privind un regres în democraţie, lansate anul trecut. 

Și agenţia Reuters notează că ţara noastră este una dintre cele mai corupte din Uniunea Europeană şi face obiectul unei monitorizări speciale, de la aderare. De altfel, disputa privind cât de dură trebuie să fie lupta anticorupţie a dominat scena politică din ţară în ultimii 11 ani, afirmă jurnaliştii străini. Reuters aminteşte şi că, la începutul lui 2017, tentativele coaliţiei de guvernare a lui Dragnea de a slăbi legislaţia anticorupţie au dus la cele mai ample proteste din ultimele decenii, din ţară. 

Agenţia Associated Press notează că votul de luni a avut loc la doar câteva ore după de un diplomat american a cerut României să continue lupta împotrivia corupţiei în rândul oficialilor, pentru a evita ca ,,puteri ostile" să submineze ţara. ,,Guvernul de stânga al României a promovat o reformă a sistemului judiciar, în condiţiile în care anchetele de corupţie au vizat oficiali din partidul de guvernare", atrag atenţia jurnaliştii americani. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite