Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preot român, condamnat la închisoare după ce a agresat sexual opt enoriașe

Ioan Pop, preot ortodox român care slujea la o parohie din Toronto, a fost condamnat la șapte luni de închisoare, fiind acuzat că a agresat sexual opt enoriașe. 

Preot român, condamnat la închisoare după ce a agresat sexual opt enoriașe
Comentează 0

Acesta și-a recunoscut faptele. Preotul a emigrat în Canada în anul 1999, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

Ioan Pop, în vârstă de 57 de ani, a primit condamnare pentru mai multe agresiuni sexuale săvârșite în perioada 1999-2013. „Relaţia specială a acestor victime cu biserica este stricată. Victimele au suferit de anxietate, depresie, frică şi paranoia”, și-a motivat decizia judecătorul. Se pare că preotul a amenințat pe una dintre enoriașele agresate că o va blestema, împreună cu familia sa şi „generaţie după generaţie”, dacă va povesti cuiva cele întâmplate. Se pare că soția lui Ioan Pop știa despre aventurile soțului său, însă nu a intervenit în nici un fel.

Victimele au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, însă identitatea lor nu a fost făcută publică. În total, opt femei au fost agresate. Cea care a mărturisit cumplita experiență a fost o femeie care apelase la preot pentru a-i ajuta soțul, rănit grav într-un accident rutier. Ulterior, mai multe enoriașe de la parohia ”Trei Sfinți” din Toronto au recunoscut că au trecut prin aceleași momente cumplite. În luna mai, Pop a pledat „vinovat” pentru opt acuzaţii de agresiune sexuală. Acesta a recunoscut că şi-a folosit postura pentru a săruta, mângâia şi a face avansuri sexuale femeilor respective.

sursa: mesagerulromanesc.info

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite