Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premierul Japoniei nu mai merge la Guvern. "Japonezii vor considera un afront absența unui premier"

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, marţi, pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, în cadrul vizitei oficiale pe care înaltul demnitar nipon o întreprinde la Bucureşti. Este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia. Pentru că România nu mai are premier, șeful guvernului nipon nu va merge și la Palatul Victoria, așa cum era programat.

Premierul Japoniei nu mai merge la Guvern.
Comentează 0

Sosirea premierului Japoniei, Shinzo Abe, vine într-un moment cum nu se poate mai nefericit: premierul României, Mihai Tudose, și-a dat demisia în cursul serii anterioare, iar Guvernul urmează să fie condus de un premier interimar pe care președintele Iohannis nu l-a numit încă.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat luni seara, la Realitatea TV că demiterea Guvernului chiar în preziua vizitei lui Shinzo Abe la București va fi considerată un afront de japonezi, date fiind uzanțele lor diplomatice foarte stricte.

"Japonezii vor considera un afront absența premierului la Palatul Victoria. Ei spun: O zi puteați să vă abțineți. Japonezii sunt foarte riguroși pe chestiuni care țin de diplomație și politică externă", a explicat Cristian Diaconescu la emisiunea "Jocuri de Putere".

Premierul Japoniei și-a anulat de altfel vizita la palatul Victoriei, transmite Realitatea TV. Se vor întâlni doar delegațiile celor două guverne.

Oficialul japonez trebuia să fie întâmpinat de premierul demisionar, Mihai Tudose, însă acesta din urmă şi-a delegat atribuţiile către vicepremierul Paul Stănescu. Potrivit primelor informaţii, pentru că Tudose a refuzat să asigure interimatul, Shinzo Abe va fi primit de Paul Stănescu, cu care va avea şi o discuţie oficială.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite