Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră Naţională: Consiliul Județean Arad vrea să revoluționeze monitorizarea serviciilor publice

Consiliul Județean Arad și-a propus să fie primul din România care va implementa un sistem de digitalizare a serviciilor cadastrale, urmărire a lucrărilor publice și a serviciilor oferite de furnizorii de utilități. Asta presupune o mapare a judetului cu o tehnologie inovativă, din aparate de zbor,  cu fascicule laser care oferă o acuratețe ridicată a imaginii. Ca o comparație, cu această metodă viteza de execuție a unei lucrări de cartografiere complexă este de câteva zeci de ori mai mare (ceea ce duce la scăderea termenelor de execuție) iar prețul este de câteva zeci de ori mai mic.

Premieră Naţională: Consiliul Județean Arad vrea să revoluționeze monitorizarea serviciilor publice
Comentează 0

Astăzi, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, vicepreședintele Răzvan Cadar, arhitectul șef Florin Vârvescu și directorii dr. Andrei Ando și Răzvan Ciubotaru au participat la o prezentare a unei companii care oferă servicii avansate în acest domeniu.

„Îmi doresc să monitorizăm inclusiv evoluția lucrărilor pe șantiere,  să avem o situație asupra respectării condițiilor contractuale din partea constructorilor și să folosim tehnologia modernă pentru stabilirea traseului optim al viitoarele drumuri județene. Sistemul pe care îl vom aplica monitorizează inclusiv mașinile de gunoi, lucrările pe șantierele Companiei de Apă, poluarea determinată de investitori, rețelele electrice, calitatea spațiilor verzi", a declarat Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad ar putea fi primul din țară care aplică acest sistem modern, unic în administrația românească. Pentru asta se va organiza procedură de achiziție publică, intenția președintelui Iustin Cionca fiind ca procedura să fie cuprinsă în bugetul de anul acesta.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite