Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră la ceas de sărbătoare

Premieră la ceas de sărbătoare
Comentează 0

Șapte decenii de existență. Aceasta este vârsta onorabilă pe care Teatrul de Marionete Arad o împlinește anul acesta. Pentru că la ceas de sărbătoare se potrivește o întâmplare pe măsură, actorii Trupei Marionete pregătesc pentru acest moment, un spectacol nou nouț: Cutia mecanică 7.0.

„În 7 mai 1951, se juca primul spectacol pe scena Teatrului de Marionete din Arad.  Acum, la 70 de ani de la primul gong, ne simțim datori și onorați deopotrivă să sărbătorim această cifră rotundă așa cum se cuvine: cu o premieră. Dar, pentru că situația pandemică actuală nu ne permite să dăruim publicului nostru drag o întâlnire așa cum ar și am merita cu toții, am decis ca sărbătoarea celor 70 de ani să nu se limiteze la o singură zi, ci să fie una de durată. Așa se face că, lunile care vor urma la Marionete se vor petrece sub semnul celor șapte decenii de existență, a rememorării întâmplărilor teatrale din acele vremuri și a oamenilor care au marcat scena de marionete din Arad.” – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad

„Suntem bucuroși că putem sărbători cei 70 de ani de existență a Teatrului de Marionete din Arad cu un spectacol special. Inițial, acest spectacol se dorea o întâlnire binemeritată între mai multe generații de actori: cei activi acum pe scena Trupei Marionete și colegii noștri, pensionari. Din păcate, vremurile pe care le trăim nu ne-au permis să îl construim așa cum l-am gândit inițial și am rămas în proiect doar cei care nu suntem în categorie de risc. Ce a ieșit? O poveste colorată, dinamică, cu un mesaj profund și multă poezie. O întâmplare despre lumea în care trăim, despre cum trebuie să avem grijă de ea și despre cum ar trebui să învățăm să ne bucurăm de ea înainte de a fi prea târziu.” – spune actorul Sorin Dorobanțu.

Spectacolul Cutia mecanică 7.0. este un bun prilej de întâlnire cu actorii: Izabela Cotescu, Cristian Bordaș, Lenuța și Sorin Dorobanțu. Prima întâlnire cu publicul va avea loc duminică, 9 mai, de la ora 11.00.


Scrie un comentariu

trimite