Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul ”Implementarea Strategiei pentru Infrastructura Verde în România -politici și practică” se derulează la Arad

Proiectul ”Implementarea Strategiei pentru Infrastructura Verde în România -politici și practică” se derulează la Arad
Comentează 0

Asociația Excelsior în parteneriat cu CEEweb for Biodiversity, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, cu sprijinul Comisiei Europene, organizează în perioada 29– 30 octombrie 2015 conferința ”Implementarea Strategiei pentru Infrastructura Verde în România - politici și practică”, în sala Regele Ferdinand a Consiliului Local Arad.

Scopul conferinței este de a promova implementarea Strategiei UE pentru Infrastructură verde și de a identifica mijloacele de integrare a acesteia în strategiile și planurile de dezvoltare naționale, programele operaționale din sectoarele mediu, agricultură, silvicultură, transport și dezvoltare teritorială.

În cadrul conferinței, își vor expune punctul de vedere reprezentanți ai Comisiei Europene, diferitelor ministere și autorități de stat, experți în domeniul infrastructurii verzi și experți sectoriali, cu privire la politicile și practicile în legătură cu infrastructura verde. Sunt invitați să participe și să descopere legături și oportunități pentru activitățile proprii reprezentanți ai autorităților publice, universităților, mediului de afaceri, asociațiilor agricole, societății civile și fermieri. Vor fi discutate și scoase în evidență legăturile dintre valorile naturale, serviciile ecosistemelor, utilizarea resurselor naturale, domeniul de afaceri și bunăstarea comunităților umane. Participanților li se va oferi posibilitatea de a-și prezenta activitatea și de a disemina rezultatele proiectelor proprii, în legătură cu aspecte ale implementării infrastructurii verzi, precum și de a stabili legături noi cu participanții la conferință.

Locul de organizare a conferinței este Palatul Administrativ, sala Regele Ferdinand.

Galerie foto (25)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite