Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povestea incredibilă a unei fetiţe care a cerut să fie congelată prin criogenie pentru a putea fi înviată din morţi

Povestea incredibilă a unei fetiţe care a cerut să fie congelată prin criogenie pentru a putea fi înviată din morţi
Comentează 0

O fetiţă din Marea Britanie, în vârstă de 14 ani, care a murit de o formă rară de cancer în luna octombrie, a fost congelată prin criogenie în speranţa că, pe viitor, va putea fi readusă la viaţă, după ce o instanţă a decis acest lucru cu puţin timp înainte de decesul copilei, informează Daily Mail.

Fetiţa a fost sprijinită de mama ei în împlinirea dorinţei, în timp ce tatăl său s-a opus criogeniei, părinţii fiind divorţaţi. De altfel, dorinţa fetiţei a creat dispute în instanţă între părinţi.

Copila i-a adresat un mesaj emoţionant judecătorului, cerându-i să-i ofere şansa de a trăi mai mult. De asemenea, ea a cerut instanţei ca mama ei, care o susţine, să fie singura persoană care poate decide ce să facă cu rămăşiţele sale pământeşti.

"Mi s-a cerut să explic de ce doresc un lucru atât de neobişnuit. Am doar 14 ani, nu vreau să mor, dar ştiu că o să mor. Cred că fiind păstrată prin crogenie mi se oferă şansa de a fi vindecată şi de mă ridica din nou, chiar şi peste sute de ani. Nu vreau să fiu îngropată. Vreau să trăiesc şi cred că pe viitor se va găsi un leac pentru cancer şi voi fi readusă la viaţă. Vreau să am această şansă. Aceasta este dorinţa mea", i-a scris fetiţa judecătorului de la Înalta Curte din Londra.

Magistratul a decis că mama fetiţei are dreptul să decidă ce se va întâmpla cu corpul fetiţei după deces. Numele fetiţei, care trăia în zona Londrei, nu a fost dezvăluit din motive legale.

După ce copila a murit în luna octombrie, corpul său a fost dus în SUA pentru a fi păstrat.

Criogenia este o tehnică de congelare a trupurilor celor decedaţi din cauza unor boli incurabile, până la găsirea un tratamente care să-i vindece.

sursa: observator.tv

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite