Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povestea bărbatului care a fost găsit nevinovat după ce a stat 16 ani închis din cauza unui tatuaj

Dreptatea se face uneori, mult prea târziu. Luis Lorenzo Vargas, în vârstă de 46 de ani, a fost declarat nevinovat şi a fost eliberat după ce a petrecut 16 ani în închisoare din cauza faptului că avea acelaşi tatuaj cu al unui violator în serie, scrie „The Independent“

Povestea bărbatului care a fost găsit nevinovat după ce a stat 16 ani închis din cauza unui tatuaj
Comentează 0

În 1999, Vargas a fost condamnat la închisoare fiind acuzat că a agresat sexual trei femei, după ce juraţii au decis că el este „violatorul cu un tatuaj în formă de lacrimă“, un atacator neidentificat despre care se crede că a violat 39 de femei în decursul a 20 de ani.

Ca urmare a unei campanii intense prin care se cerea eliberarea lui Vargas, un judecător din Los Angeles l-a declarat nevinovat după ce noi teste ADN au demonstrat că nu el a comis crimele. Luis Lorenzo Vargas a izbucnit în lacrimi în momentul în care judecătorul i-a citit verdictul: nevinovat.

Bărbatul i-a şoptit „te iubesc“ mamei sale, care se afla în sala de judecată. Aceasta a declarat ulterior pentru „LA Timesc“: „Încă sunt foarte furioasă. Acest lucru nu se mai poate întâmpla şi altor oameni. Este o nedreptate. 

Adevăratul atacator, pe care FBI îl vânează, a fost descris de către victimele sale ca având o lacrimă tatuată sub ochiul stâng. Anchetatorii spun acum că tatuajul ar putea fi de fapt o cicatrice sau o aluniţă.

Vargas are un tatuaj ca cel descris de victime pe care şi l-a făcut la vârsta de 13 ani pentru a se integra în grupul de copii din cartier, după cum a explicat avocatul bărbatului.

Vargas a fost condamnat pe baza mărturiilor martorilor oculari, însă cazul său a fost preluat de California Innocence, un program dedicat eliberării deţinuţilor închişi pe nedrept. În ciuda decizie, bărbatul va rămâne în custodia autorităţilor din cauza problemelor de imigrare, dar şi-a rugat avocaţii să transmită familiei că va ajunge acasă în curând.

sursa: realitatea.net

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite