Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Portmoneu cu acte și bani, găsit pe trotuar de un arădean

Azi, 10 mai 2022, Cristian Valentin Arsene, din Arad, mergea cu bicicleta pe strada Ștefan Augustin Doinaș, din municipiu.

Portmoneu cu acte și bani, găsit pe trotuar de un arădean
Comentează 0

La un moment dat, privirea i-a fost atrasă de un obiect negru, pe trotuar, ce părea a fi un portmoneu.

L-a ridicat, s-a uitat la obiect și a văzut că este un portmoneu cu acte și bani, pierdut de un student străin, de la o universitate arădeană.

N-a stat pe gânduri și a mers de urgență la poliție, pentru a-l preda „doamnei purtător de cuvânt”, pentru ca cel care l-a pierdut să intre în posesia lui cât de curând. Ceea ce s-a și întâmplat, la aproximativ o oră de la predarea portmoneului de către Cristian.

Polițiștii l-au întrebat pe Cristian ce l-a determinat să facă acest gest, iar el a spus că este foarte credincios, cinstit și cu respect față de lege, dar mai presus de toate, știe că dacă faci bine, bine găsești. Acum câteva luni, și el și-a pierdut portmoneul și cineva i l-a găsit și i l-a returnat, fără nicio pretenție. A avut doar o rugăminte: dacă vreodată se va întâmpla să găsească ceva pierdut, să facă tot ce poate și să-l returneze proprietarului. Ceea ce Cristian, astăzi, a și făcut.

Cristian este doar unul dintre acei oameni buni, cinstiți și inimoși, cu care ne mândrim că suntem concitadini.


Scrie un comentariu

trimite