Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Polițiștii de frontieră de la Nădlac lucrează la foc automat

Polițiștii de frontieră de la Nădlac lucrează la foc automat, în ultimele zile din cauza numărului mare de români care doresc să se întoarcă în țară, ca urmare a faptului că nu mai sunt obligați să intre în carantină instituționalizată, dar și a numărului mare de români care doresc să plece la muncă peste hotare.

Polițiștii de frontieră de la Nădlac lucrează la foc automat
Comentează 0

De altfel, trebuie spus că timpii de așteptare sunt mai mari din cauza anchetei epidemiologice care se face la intrarea în țara. Sunt deschise însă șapte artere pentru atoturisme pentru intrare, iar patru pentru ieșire. De asemenea, există nouă stații mobile de control.

De menționat că în cursul zilei de ieri, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. „În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii  Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nadlac I - 2.862  (din care 1.705 pe jos), P.T.F. Nadlac II - 2.250, P.T.F. Varşand - 494, P.T.F. Bors 462 etc. Menționăm că, începând de ieri, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand - judeţul Arad şi P.T.F. Petea - judeţul Satu Mare. 

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos). Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite