Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală anunță că vânzarea de băuturi energizante către minori este pedepsită drastic de vinerea trecută

Poliția Locală anunță că începând de vinerea trecută, comercializarea băuturilor energizante către minori este interzisă, iar cei care încalcă legea sunt pedepsiți drastic.

Poliția Locală anunță că vânzarea de băuturi energizante către minori este pedepsită drastic de vinerea trecută
Comentează 0

„Direcția Generală Poliția Locală Arad aduce la cunoștința cetățenilor modificările aduse Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, în actul normativ au fost introduse noi reglementări, încălcările fiind aspru pedepsite de legiuitor. În acest sens, modificările legislative includ în categoria faptelor contravenționale, alături de comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori, atât comercializarea cât și oferirea, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să  comercializeze produsele menționate.

Actul normativ precizează, totodată, că băuturile energizante sunt acele băuturi care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cofeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactonă și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

Încălcările aspectelor mai sus menționate, sunt sancționate cu amendă al cărei cuantum este cuprins între 5.000 lei și 20.000 lei. Dacă fapta este săvârșită în incinta și proximitatea unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate ori destinate ocrotirii unor categorii de persoane, contravenientul riscă amendă  cuprinsă între 10.000 și 30.000 lei.

De asemenea, în situația în care au loc în incinta unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, săvârșirea unor fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare, amenințare cu acte de violență, constituirea unui grup în scopul săvârșirii de acțiuni ilicite, aruncarea asupra unei persoane, construcții ori mijloc de transport cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau care murdăresc, respectiv provocarea ori participarea la scandal, se aplică amendă între 1.000 și 3.000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

           

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite