Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția e consecventă: PLANUL DE ACȚIUNE ”FOC DE ARTIFICII” CONTINUĂ            

Poliția e consecventă: PLANUL DE ACȚIUNE ”FOC DE ARTIFICII” CONTINUĂ             
Comentează 0

PLANUL DE ACȚIUNE ”FOC DE ARTIFICII” CONTINUĂ

           

Pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind articolele pirotehnice, până la data de 5 ianuarie a.c., polițiștii arădeni continuă să acționeze pe raza județului și municipiului Arad.

În perioada 29-31 decembrie 2017, în urma verificărilor și controalelor desfășurate în baza planului de acțiune ”Foc de Artificii”, polițiștii arădeni au depistat două persoane care dețineau și comercializau fără drept articole pirotehnice.

Astfel, la data de 29 decembrie, polițiștii orașului Ineu au depistat pe raza aceleiași localități, în flagrant delict, un bărbat de 35 de ani din Sebiș, în timp ce oferea spre comercializare dintr-un autoturism, 6.840 bucăți minipetarde, 860 bucăți petarde și 8 cutii de artificii.

La data de 31 decembrie 2017, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant într-o piață din municipiu, o femeie de 33 de ani din Arad, în timp ce oferea spre comercializare fără a fi autorizată în acest sens, 32 de baterii de artificii.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost indisponibilizată în vederea confiscării, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

I.P.J. Arad reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

 

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

 

OFIȚER DE PRESĂ,

Inspector principal de poliție Lorena RADU


Scrie un comentariu

trimite