Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul Plan Urbanistic General al Aradului este în lucru

Un proiect de hotărâre privind prorogarea termenului cuprins în Hotărârea nr. 502/2018 a Consiliului Local al Municipiului Arad viazvi de prelungirea termenului de valabilitate al Planului Urbanistic General al Municipiului Arad a fost pe ordinea de zi a ședinței CLM de astăzi. Noul PUG ar urma să fie finalizat în 2024. 

Noul Plan Urbanistic General al Aradului este în lucru
Comentează 0

PUG-ul municipiului Arad va fi actualizat după 26 de ani. S-a dispus prelungirea PUG până la data de 31 decembrie 2026, condiționat de îndeplinirea cerințelor de avizare stabilite de prevederile legale. 

„Deși lucrăm la actualul PUG suntem destul de avansați, celălalt a avut o prelungire de 10 ani care expiră de aceea a trebuit sa cerem o prelungire. Acum suntem din nou în linie dreaptă.  Prelungirea a fost cerută la nivel de minister pentru că așa este procedura”, a spus edilul Călin Bibarț. 

Planul Urbanistic General este o documentaţie care are atât caracter director si strategic cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare ale unei localități.

Scopul principal este utilizarea echilibrată a terenurilor necesare funcţiunilor urbanistice.

În contextul noii legislaţii privind amenajarea teritoriului şi urbanismul - Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulteioare, fiecare unitate administrativ - teritorială are obligaţia sa îşi actualizeze la maximum 10 ani Planul urbanistic general în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale.


Scrie un comentariu

trimite