Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pistă de biciclete între județețe Arad și Csongrad

Consiliul Județean Arad a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Extindere piste de biciclete pe malul râului Mureș în județele Arad și Csongrad”.

Pistă de biciclete între județețe Arad și Csongrad
Comentează 0

„Ideea amenajării unui spațiu special pentru circulația bicicletelor este unul dintre obiectivele definite în Strategia de dezvoltare a județului Arad pentru perioada 2014-2020. În proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii rutiere, sunt necesare crearea unor alternative prietenoase cu mediul înconjurător. Consiliul Județean Arad va implementa acest proiect cofinanțat în proporție de 85% de Uniunea Europeană, prin Programul lNTERREG VA RO-HU. Obiectivul acestui program este creșterea procentului de pasageri care folosesc forme de transport durabile - cu emisii reduse de carbon și nivel redus de zgomot”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Amplasamentul investiției este în județul Arad, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor a râului Mureș. Oportunitatea investiției este dată de faptul ca rambleul digului existent reprezintă amplasamentul ideal pentru pista de biciclete, circulatia bicicliștilor desfășurandu-se în condiții de sigurantă și confort.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite