Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piața Avram Iancu găzduiește, joi, manifestările dedicate Zilei Independenței, Zilei UE și Zilei Victoriei

În Piața Avram Iancu va avea loc, joi, o manifestare dedicată celor trei evenimente importante celebrate pe 9 Mai: Ziua Independenței, Ziua Uniunii Europene și Ziua Victoriei, când s-a pus punct celui de Al Doilea Război Mondial. Evenimentul va începe la ora 9.00.

Piața Avram Iancu găzduiește, joi, manifestările dedicate Zilei Independenței, Zilei UE și Zilei Victoriei
Comentează 0

„Evenimentul va cuprinde primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă de către Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, intonarea Imnului Național al României și Imnului Uniunii Europene, serviciu religios oficiat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad, urmat de o alocuțiune privind semnificația zilei de 9 Mai prezentată de domnul Bogdan Ivașcu, muzeograf în cadrul Complextului Muzeal Arad”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Mai trebuie spus că se vor depune coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, iar la finalul ceremoniei va defila Garda de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”. „Invităm arădenii să participe la această ceremonie dedicată unei zile foarte importante din istoria noastră națională, dar și din istoria Europei unite. Vom marca fiecare semnificație a zilei de 9 Mai deoarece avem datoria de a rememora toate evenimentele istorice importante care au influențat pozitiv națiunea română și statul român”, susține prefectul Florentina Horgea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite