Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste opt kilometri de drumuri agricole asfaltate la Pecica, pentru ca fermierii să poată evita şoselele naţionale şi judeţene

Petru Antal, primarul oraşului Pecica, a anunţat că urmează să fie semnat un contract de finanţare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale petru asfaltarea unor drumuri agricole. Astfel, fermierii vor avea o alternativă la drumurile judeţene şi naţionale din zonă.

Peste opt kilometri de drumuri agricole asfaltate la Pecica, pentru ca fermierii să poată evita şoselele naţionale şi judeţene
Comentează 0

„În scurt timp vom semna contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectul «Modernizare infrastructură de acces agricolă în UAT Pecica, județul Arad».

Acesta prevede asfaltarea a trei drumuri de exploatare agricolă, cu lungimea totală de 8,461 kilometri, între Pecica, Turnu și Sederhat. Este vorba despre tronsoane care vor permite fermierilor accesul pe terenurile agricole evitând drumurile naționale sau județene circulate.

Lățimea drumului va fi de 5 metri, suprafața agricolă deservită fiind de peste 650 de kilometri. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,58 milioane de euro, din care mare parte este finanțată din fonduri europene.

Prin acest program se pot realiza doar drumuri agricole în extravilanul localității, nu se finanțează modernizări de străzi, rețele de apă etc., dar avem depuse proiecte și pentru dezvoltarea infrastructurii urbane, pe care, de asemenea, sperăm să le câștigăm”, a scris pe Facebook Petru Antal.

Sursa foto: Facebook Petru Antal

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite