Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 900 de decese în doar 24 de ore, în SUA. Numărul de contaminări a depășit 2 milioane de cazuri

Cu fiecare zi ce trece, crește bilanțul infectărilor și al deceselor cauzate de coronavirus în Statele Unite. Potrivit ultimelor informații furnizate de universitatea americană Johns Hopkins, numai în ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 941 de morţi, cifră care ridică la 113.774 numărul deceselor cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Peste 900 de decese în doar 24 de ore, în SUA. Numărul de contaminări a depășit 2 milioane de cazuri
Comentează 0

Ultimele cifre raportate mențin SUA în topul țărilor cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus, atât ca număr al deceselor, cât şi în ceea ce privește numărul de cazuri diagnosticate, care a ajuns la 2.021.990. Sunt însă voci care suțin că numărul persoanelor infectate ar putea fi mai mare decât cel raportat de autorități, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei.

În timp ce temerile legate de un al doilea val devin tot mai mari, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că ţara "nu va putea să îşi închidă din nou economia".

"Cred că am învăţat că dacă oprim economia, provocăm mai multe pagube", a afirmat Mnuchin, explicând că acum sunt suficiente capacităţi de testare şi locuri în spitale pentru a evita noi restricţii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite