Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 20 de kg de carne de miel confiscate de DSVSA Arad

Pentru a preântâmpina toxiinfecțiile alimentare cu produse neconforme inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, au verificat în această perioadă agenți economici cât și persoane fizice care comercializează în piețe produse de origine animală sau nonanimală constatând următoarele deficiențe:

Peste 20 de kg de carne de miel confiscate de DSVSA Arad
Comentează 0

-comercializarea de carne în condiții improprii și fără documente sanitare veterinare.A fost confiscată cantitatea de 20 kg carne de miel, aceasta fiind dirijată către o unitate de neutralizare,totodată a fost aplicată sancțiunea contravențională conform H.G.nr.984/2005;

-punerea în vânzare de produse de panificație fără a deține document de înregistrare sanitară veterinară pentru punctul de lucru.In consecință unitatea a fost sancționată cu 5000 lei conform H.G.nr.984/2005.

Au fost verificate toate piețele din municipiul și județul Arad, iar controalele vor continua și în perioada următoare.

De asemenea se fac și s-au făcut zilnic controale în trafic,  fiind depistate cu această ocazie transporturi de animale fără documente legale. Aceștia au fost amendați și animalele au fost sechestrate până la clarificarea situației.

Facem precizarea că aceste controale au fost făcute cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

Atragem din nou atenția populației să nu cumpere produse de origine animală (carne sau produse din carne) sau băuturi alcoolice de la persoane neautorizate pentru că există pericolul toxiinfecțiilor alimentare grave.

Reamintim că în această perioadă Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  din municipiu și orașele din județ asigură serviciu de permanență,la fiecare unitate fiind afișate numele și numărul de telefon la care cetățenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Totodată în fiecare locație se poate face și examenul trichineloscopic la animalele sacrificate în gospodării.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite