Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 13.500 de cărţi de muncă abandonate de arădeni la ITM

Deşi cărţile de muncă sunt esenţiale pentru cei care ies la pensie având în vedere că doar cu ajutorul acestor documente se poate devedi vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010, peste 13.500 de cărţi de muncă au fost abandonate de arădeni la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Peste 13.500 de cărţi de muncă abandonate de arădeni la ITM
Comentează 0

„Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari se menține ridicat, acesta depășind 13.500, facem din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11-13, de luni până joi în intervalul orar 8 – 16.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8 – 14, pentru a intra în posesia acestora.

Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, acesta evidențiind vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.

Reamintim celor interesați, că începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document”, transmit reprezentanţii ITM Arad.

Aceştia invită persoanele care nu și-au ridicat carnetele de muncă, să contacteze instituţia la numerele de telefon 0257 257251, 0257 283644 sau la adresa de email itmarad@itmarad.ro pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a documentelor cu pricina.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite