Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pescăruşii atacă turiştii aflaţi la plajă

Pescăruşii  atacă turiştii aflaţi la plajă
Comentează 0

Pescărușii seamănă panică în această vară în Anglia, furând mâncare din mâinile turiștilor și atacând animale domestice. "Un pescăruș mi-a furat smartphone-ul", titrează de exemplu The Sun. "Pescăruși psihopați țin la distanță imigranții ilegali", scrie ironic Daily Express. Aceste păsări nu au mai fost niciodată atât de celebre de la afirmația fostului fotbalist francez Eric Cantona, care declara enigmatic în 1995: "Când pescărușii urmează un vas de pescuit, înseamnă că ei cred că li se vor arunca sardine."

După 20 de ani, se pare că pescărușii preferă "fish and chips" de la turiștii din Brighton, celebră stațiune balneară din sudul Angliei. "Pescărușii fură mâncare, fiți atenți, nu avem nicio responsabilitate", scrie pe un afiș lipit pe un chioșc de pe plajă, unde se vând pește și fructe de mare. Modul de acțiune este foarte eficient: păsările își aleg mai întâi victima și zboară foarte aproape de ea. Când cel care ține în mână mâncarea se sperie și o lasă să îi scape, ceilalți pescăruși se grăbesc să o recupereze. "Le plac toate felurile de mâncare, în afară de lămâi și tabasco", spune proprietarul chioșcului.

În sud-estul Angliei au murit în ultimele luni trei animale domestice (o broască țestoasă, un chihuahua și un yorkshire terrier) în atacuri ale pescărușilor. "Cred că avem o problemă", a recunoscut premierul britanic David Cameron la BBC. Fiindcă uciderea pescărușilor este interzisă, singurele metode împotriva lor ar fi distrugerea ouălor sau lansarea de păsări răpitoare.

"Această isterie nu se justifică", arată la rândul său Tony Whitehead, purtător de cuvânt al Royal Society for the Proetection of Birds. "O problemă există, recunoaște el, dar nu este un motiv pentru diabolizarea întregii specii." În locul distrugerii ouălor, ar fi mai bine să se aloce mai multe resurse pentru a studia păsările, afirmă Pete Rock, expert în pescăruși urbani.

Sursa: www.realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite