Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PERICOL IMENS pentru sănătatea noastră. CANCERUL LOVEŞTE de acolo de unde NU SE AŞTEPTA NIMENI. Atenţie maximă la ce BĂGĂM ÎN GURĂ

Detaliile pe care le conţine un studiu recent poate salva foarte mulţi oameni de cancer.
 

PERICOL IMENS pentru sănătatea noastră. CANCERUL LOVEŞTE de acolo de unde NU SE AŞTEPTA NIMENI. Atenţie maximă la ce BĂGĂM ÎN GURĂ
Comentează 0

Cromul, un nutrient popular folosit în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate și tratamentului împotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen. Asta arată un studiu publicat luni de cercetătorii australieni în revista "Angewandte Chemie".

Cromul trivalent este utilizat în suplimentele nutriționale pentru tulburări metabolice cum ar fi rezistența la insulină și în diabetul de tip 2 şi este ruda cancerigenă a cromului hexavalent (CrVI).

Cromul trivalent a fost făcut celebru de cartea și filmul Erin Brockovich despre legătura dintre boli grave și suplimentele minerale din apa potabilă a orașului Hinkley din California.

“Am fost în măsură să demonstrăm că oxidarea cromului în interiorul celulei are loc, deoarece pierde electroni și capătă o formă cancerigenă. Aceasta este prima dată când oxidarea a fost observată într-o probă biologică cu aceleași rezultate așteptate în celulele umane”, a declarat cercetătorul Lindsay Wu.

“Cu dovezi discutabile cu privire la eficiența cromului ca supliment alimentar, aceste rezultate ar trebui să-i determine pe oameni să se gândească de două ori dacă să ia suplimente care conțin doze mari de crom”, a declarat profesorul Peter Lay de la Universitatea din Sydney.

Academia Națională de Științe din SUA estimează că până la 200 de micrograme de crom pot fi administrate în condiții de siguranță.

Conform ghidurilor australiene, 25-35 micrograme de crom pe zi sunt recomandabile ca un aport adecvat pentru adulți.

sursa: evz.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite