Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții la Arad la un mare furnizor de gaze, într-un dosar de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals

Delgaz Grid a ajuns în atenția Poliției care a făcut 87 de percheziții la București și în 20 de județe, printre care și Aradul într-un dosar în care sunt  investigate posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Percheziții la Arad la un mare furnizor de gaze, într-un dosar de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals
Comentează 1

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății, ar fi fost modificate fișe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societății, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuție a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% .

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului ar fi indus în eroare instituția care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale. 

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

De menționat că la percheziții au participat 261 polițiști din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și municipiul București.

Ce spun reprezentanții Delgaz Grid

Potrivit financialintelligence.ro, reprezentanții companiei au transmis că sprijină acțiunea anchetatorilor. „Investigația autorităților este sprijinită de compania noastră prin furnizarea rezultatelor unei anchete interne, desfășurată pe parcursul anului 2019.

În toate situațiile de acest fel, compania noastră cooperează deplin și transparent cu autoritățile, cărora le pune la dispoziție cu celeritate toate documentele și informațiile necesare. Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul privind respectarea legilor şi a tuturor reglementărilor care îi sunt aplicabile în toate activitățile pe care le desfășoară”, spun cei de la Delgaz Grid.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite