Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziţii în Bucureşti şi șase judeţe, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul e de 10 milioane lei

Poliţiştii bucureşteni efectuează miercuri dimineaţă 29 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Hunedoara, Timiș și Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei.

Percheziţii în Bucureşti şi șase judeţe, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul e de 10 milioane lei
Comentează 1

Anchetatorii au mandate de aducere pentru mai multe persoane, care vor fi audiate.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 - 2014, bănuiții au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăți comerciale tip "fantomă", administrate scriptic de persoane cu o situație materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacțiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria și Grecia.

Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piața românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la circa 7.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Sursa romaniatv.net

Scrie un comentariu

trimite

Inchide