Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții în Arad și Bihor vizând traficul de minori și cerșetoria / UPDATE: Opt persoane au fost reținute de anchetatorii bihoreni

Ieri, 21.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Oradea -  Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au pus în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară pe raza județelor Bihor și Arad, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

Percheziții în Arad și Bihor vizând traficul de minori și cerșetoria / UPDATE: Opt persoane au fost reținute de anchetatorii bihoreni
Comentează 0

Update 1 Opt persoane au fost reținute de anchetatorii bihoreni

Este vorba despre opt persoane, din comuna Avram Iancu, Bihor și comuna Seleuș din Arad, care au ajuns în arestul Poliției. 


În cauză s-a reținut faptul că, membrii grupului infracțional organizat, constituit pe criterii familiale, în perioada ianuarie-iunie 2023, au obligat la practicarea cerșetoriei 11 persoane vătămate minore, membrii de familie, pe care sub pretextul vânzării de unor obiecte artizanale și/sau verdețuri, le-au obligat să apeleze la mila publicului, în zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în scopul obținerii unor sume de bani, însușite integral de membrii grupului.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, suma de 7.800 de lei și 17 telefoane mobile.

Opt suspecți, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, fiind audiați la sediul  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Bihor și Arad, precum și de sprijinul reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru asigurarea măsurilor de protecție pentru minorii identificați în locațiile percheziționate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Scrie un comentariu

trimite