Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În ce intersecții apar polițiștii locali, câte amenzi au fost date luna trecută și câte mașini abandonate vor fi ridicate

Începând de săptămâna trecută, intersecțiilor dirijate la prima oră de către polițiștii locali li se adaugă următoarele locații:  intersecția străzii Andrei Mureșanu cu Ștefan Augustin Doinaș, Liceul de Informatică de pe Calea Iuliu Maniu și Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş", de pe strada Petru Rareș.

În ce intersecții apar polițiștii locali, câte amenzi au fost date luna trecută și câte mașini abandonate vor fi ridicate
Comentează 0

Acestea se adaugă intersecțiilor Boul Roșu, Teatru, Podgoria, străzile Decebal cu Unirii, Berzei cu Timișoarei care erau deja dirijate între 07.30 a.m. și 08.15 a.m., când se înregistrează vârful de trafic. Ulterior orei 08.30, polițiștii locali cu atribuții de circulație vor gestiona, în continuare traficul, în zonele unde se desfășoară lucrările de infrastructură și intervențiile de urgență din oraș. În paralel, se constată contravenții și se aplică sancțiuni care fac parte din sfera de competență, activitate concretizată, în primele 30 de zile ale anului într-un număr de 355 sancțiuni aplicate conducătorilor auto indisciplinați care au  încălcat prevederile  legale privind  oprirea și staționarea neregulamentară, lipsa autorizației pentru traficul greu, blocarea căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice, staționarea pe domeniul public-trafic greu, parcări neregulamentare, ocuparea unui loc de parcare de reședință, trecere prin loc nepermis etc.

Numărul mare de amenzi s-a aplicat de către polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, pentru încălcarea prevederilor legale, în vederea desfășurării  în condiții de normalitate a traficului rutier și pietonal în zonele mai problematice din oraș:  B-dul Revoluției colț str. Crișan, P-ța Mihai Viteazul, Zona UTA, Zona Universității – str. Liviu Rebreanu colt cu str. Dr. Prof. Aurel Ardelean și intersecția dintre str. Episcopiei și Lucian Blaga.

Poliția Locală Arad va acționa în continuare permanent, fiind aplicate de asemenea sancțiuni drastice celor care nu țin cont de prevederile referitoare la oprirea /staționarea în locuri nepermise. Se recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor, în zonele mai sus menționate unde traficul rutier  este intens. 

În plus, patru treceri de pietoni aglomerate din arealul școlilor vor beneficia dimineața de prezența unor angajați ai DGPL Arad, prin serviciul de Ordine Publică și Circulație: Liceul Economic, Liceul Pedagogic Dimitrie Țichindeal, Liceul  Moise Nicoară și Elena Ghiba Birta.

DGPL Arad atrage atenția cetățenilor cu privire la necesitatea respectării prevederilor Legii 421/2002 – privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau unităților administrative teritoriale. În februarie 2020 încep să se acumuleze termenele legale de un de la notificarea sistematică a mașinilor abandonate pe domeniul public al UAT Arad, în cadrul campaniei initiate de DGPL la începutul anului 2019. Arădenii care nu și-au ridicat mașinile de pe domeniul statului au o ultimă ocazie de a efectua acest demers. Altfel, polițiștii locali vor solicita emiterea de către primar a unei dispoziții de ridicare și ulterior de trecere în patrimoniul UAT Arad. În luna februarie, 3 mașini abandonate sau fără stăpân ajung la termen pentru solicitarea dispoziției de ridicare și trecere în patrimoniul administrației, în timp ce pentru alte 4 autovehicule ajunse deja la termen se va emite dispoziția edilului șef.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite