Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru șahiști au puncataj maxim după trei runde! Întrecerea copiilor a revenit unui sportiv din Pecica

Patru șahiști au puncataj maxim după trei runde! Întrecerea copiilor a revenit unui sportiv din Pecica
Comentează 0

Ediția cu numărul XIV-a a Festivalului Internațional de Șah - Arad Open și-a consumat primele trei runde în turneul principal, competiția dedicată categoriei Under 10 stabilindu-și deja campionul.

Favoritul principal din acest an, grecul Stelios Halkias (elo 2567) și alți doi Mari Maeștri, Andrei Istrățescu (elo 2550) și Lucian Miron (2507), nu se află printre cei patru sportivi cu maxim de puncte după trei etape. Grupul fruntaș îi cuprinde pe basarabenii Ivan Schitco și Andrei Macovei, Timotei Ghimpu (CS UVT Timișoara) și Mare Maestru Marius Manolache (2519).

Emisarul Greciei a remizat în runda a doua cu Pavel Nastore, Istrățescu cu Dragoș Marțian, iar Miron, în runda a treia, cu Dragoș Antonică. 

Arad Open se joacă pe parcursul a nouă runde, proximele fiind duminică și luni (de la ora 16.00), în sălile hotelului Continental-Forum.

Turneul dedicat copiilor sub 10 ani îl are ca și câștigător pe Zeno Andrei Ponta-Făcăleț, sportivul legitimat la ACS Șahistul Pecica încheind competiția cu 5,5 puncte, din 7 posibile. Pe podium au mai urcat, cu același număr de puncte, Balasz Kovacs (CSȘ Ilfov) și Victor Deac (CS Mediator Giarmata Vii).  Abel Kovacs (CSM Satu Mare) a totalizat tot 5,5 puncte, ănsă a încheiat pe locul patru.

Cel mai bine clasat jucător al clubului gazdă, Șah Club Vados Arad, a fost Bogdan Pragai, pe locul 9, cu 4,5 puncte.

 

Dan Lazăr

(ofițer de presă Festivalul Internațional de Șah Arad Open 2021)

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite