Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 30.05.2019,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea  pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor M.D.A., C.I.D., D.E.G., D.F.A., pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de mare risc
Comentează 0

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii mai 2019 inculpații M.D.A. și D.F.A., au introdus în țară cantități importante de droguri de mare risc (estasy - MDMA și afetamină) pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Arad.

De asemenea, inculpatul D.E.G. deținea la domiciliu cantități importante de droguri de tip cannabis, pe care le punea în vânare prin intermediul lui M.D.A. și C.I.D.

Cu ocazia anchetei și a perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 495 comprimate estasy (MDMA), 1 kg de amfetamină amestecată cu cafeină, 1 kg de cannabis sub formă de muguri, telefoane mobile, suma de 1700 lei și 100 euro, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

În cursul zilei de 31.05.2019 inculpaţii reținuți vor fi  prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O Vaslui, cu sprijinul S.C.C.O. Arad şi Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite