Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru medici au fost detaşaţi la Arad din ordinul lui Raed Arafat / UPDATE: De unde vin cei patru

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a decis să trimită în detaşare la Arad patru medici. Astfel, ordonanţa militară în care se vorbeşte despre detaşarea cadrelor medicale pe timpul pandemiei începe să producă efecte şi pentru arădeni.

Patru medici au fost detaşaţi la Arad din ordinul lui Raed Arafat / UPDATE: De unde vin cei patru
Comentează 0

Update 1 De unde vin cei patru

Potrivit Prefecturii este vorba despre doi medici epidemiologi din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică Timișoara, un medic specialist ATI din partea Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, respectiv un medic specialist medicină de urgență din cadrul UPU-SMURD Timiș. Mandatul celor patru cadre medicale este de a efectua o analiză a situației generale și a celei din Spitalul Clinic Județean Arad, urmând ca la finalul detașării să înainteze un set de propuneri și să urmărească implementarea acestora.

„Cei patru medici din Timișoara au fost primiți  de Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian, fiind apoi însoțiți de Prefect la sediul Consiliului Județean Arad, unde au participat la o primă ședință de lucru alături de Președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, Viceprimarul Municipiului Arad, domnul Ionel Bulbuc, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, conducerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și membrii Grupului de suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată situația la zi de către fiecare participant, fiind stabilit un mod de lucru, reprezentanții instituțiilor arădene urmând să pună la dispoziția cadrelor medicale din Timișoara toate informațiile solicitate. Cele patru cadre medicale vor efectua vizite de lucru în toate spațiile SCJUA și ale Direcției de Sănătate Publică, vor avea întâlniri cu medicii arădeni,  urmând să ofere consultanță specializată în toate domeniile, constituindu-se astfel într-o echipă medicală ce va întări capacitatea de răspuns a spitalului față de provocările generate de infecția cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

 


„Patru medici au fost detaşaţi la Arad din ordinul domnului Raed Arafat: doi medici epidemiologi, un medic specialist şi un medic specialist medicină de urgență. Ei vor ajuta la soluţii pentru o organizare mai bună, care va întări capacitatea de răspuns a spitalului față de provocările generate de infecția cu noul coronavirus. Asigurăm suport total pentru managementul spitalului şi medici, sperăm să găsească cele mai bune soluţii pentru a limita epidemia şi pentru a trata corespunzător bolnavii”, a anunţat pe Facebook Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţrean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite