Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parteneriat pe teme de cercetare științifică semnat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena

Parteneriat pe teme de cercetare științifică semnat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena
Comentează 0

Acord ERASMUS+ pe domeniile Silvicultură și Biologie

Mobilități de profesori, în cadrul rețelei de cercetare CEEPUS Biologie, Biotehnologie și Științe ale alimentelor

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității și prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector cercetare științifică și studii doctorale, a participat, în perioada 20-21.12.2016, la o întâlnire de lucru pe teme de cercetare științifică cu conducerea Universității de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena, înființată în anul 1872.

În urma întrunirii, s-a stabilit încheierea unui acord ERASMUS+ pe domeniile Silvicultură și Biologie, iar un interes crescut a fost acordat mobilităților de profesori, în cadrul rețelei de cercetare CEEPUS – pe domeniile Biologie, Biotehnologie și Științe ale alimentelor, unde Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea BOKU sunt afiliate. 

„Colaborarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” cu Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții, BOKU din Viena este de mai mulți ani, atât în domeniul Științelor Vieții, cât și în domeniul agriculturii și biotehnologiilor alimentare. Întâlnirea avută zilele trecute cu Universitatea BOKU din Viena are o semnificație deosebită pentru Universitatea noastră, întrucât am încheiat un protocol de colaborare, în cadrul rețelei de cercetare CEEPUS privind domeniile de Biologie, Biotehnologie și Științe ale alimentelor și ne-am înscris cu un program ERASMUS+ în domeniile Silvicultură și Biologie. Cele două universități au în vedere organizarea unor cursuri de vară, organizate de Școala doctorală de Biologie a Universității noastre, cu participarea cercetătorilor din cadrul Universității BOKU, unde vor fi prezentate comunicări științifice interdisciplinare pe teme de toxicologie, analiza metalelor grele în soluri, pești și apă”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Daniel Albu     


Scrie un comentariu

trimite