Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parteneriat educațional în domeniul sportiv implementat de Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială Pilu


În data de 29 octombrie 2019, a avut loc prima fază a parteneriatului educațional, realizată între elevii celor două școli. Aceasta a constat în efectuarea unui meci de fotbal, pe terenul de sport al școlii din Pilu.

Parteneriat educațional în domeniul sportiv implementat de Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială Pilu
Comentează 0

Obiectivele parteneriatului sunt: realizarea unei colaborări între elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială Pilu; dezvoltarea competențelor de comunicare între elevi de vârste diferite în scopul formării de abilități de lucru în echipă; dezvoltarea unor abilități ce țin de conduita sportivă și etică a elevilor participanți.

A doua fază a parteneriatului, meciul de revanșă se va realiza la o dată care va fi stabilită de reprezentanții școlilor implicate. Pe traseul Arad-Pilu elevii au fost însoțiți de prof. Denis Petran și prof. Vasile Hojda - coordonatori. Elevii școlii din Pilu au fost coordonați de prof. Alexandru Hojda.

Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad are următoarele responsabilități în realizarea activităților: elaborarea documentației pentru activitățile efectuate, punerea la dispoziția elevilor a mijloacelor tehnice și a materialelor sportive, efectuarea instructajului de protecție a muncii și PSI, asigurarea transportului elevilor, asigurarea spațiului necesar în vederea organizării celei de-a doua faze.

Școala Gimnazială Pilu are următoarele responsabilități în realizarea activităților: asigurarea securității elevilor pe parcursul deplasării, realizarea instructajului specific, punerea la dispoziția participanților a terenului de sport al școlii.

Acest parteneriat este sprijinit de conducerea celor două instituții de învățământ, prof. Laura Barna – director la Școala Gimnazială Pilu și prof. dr. ing. Florinel Boja – director la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad.

Sportul poate fi înțeles sau profesat (și) ca un fenomen socio-cultural care are consecințe pe termen lung – din punct de vedere psihologic, sociologic, antropologic, spiritual, economic. El nu se rezumă doar la un „apendice” ocupațional, la o simplă supapă de revigorare circumstanțială, la un mod facil de a „consuma” energia și timpul, ci devine un vector ce dă consistență, continuitate, relief, pregnanță, semnificație umanității din noi. Jocul sportiv nu mai rămâne o simplă „joacă”, ci își asumă rolul de factor de învățare și autorevelare individuală, comunitară, socială.

prof. Cosmin Julan

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite