Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parohia Grădiște II și-a serbat pentru prima dată hramul bisericii: „Intrarea Domnului în Ierusalim”

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Grădiște II, păstorită de Părintele Viorel Roja, și-a serbat primul hram, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Parohia Grădiște II și-a serbat pentru prima dată hramul bisericii: „Intrarea Domnului în Ierusalim”
Comentează 0

Preasfințitul Părinte Emilian a oficiat Sfânta Liturghie, a sfințit icoana hramului și le-a vorbit credincioșilor despre semnificația acestei sărbători. Preasfințitul Părinte Episcop Emilian a subliniat faptul că noi „înțelegem din Praznicul de astăzi că Hristos Domnul este biruitorul morții lui Lazăr, care prefigurează Învierea cea de obște. Că mirul de preț adus Domnului, reprezintă mireasma credinței noastre, rugăciunea, spovedania, postul și faptele bune săvârșite de noi în Biserică”.

Pentru noi toți această zi ne arată an de an aclamațiile de la intrarea în Ierusalim și umilirea lui Iisus Hristos. Strigătele de sărbătoare și îndârjirea feroce. Acest mister dublu însoțește în fiecare an intrarea în Săptămâna Sfântă, în cele două momente caracteristice ale acestei celebrări liturgice: procesiunea cu ramurile de palmier și de măslin la început și apoi citirea solemnă a relatării Pătimirii. Să ne lăsăm implicați în această lucrare însuflețită de Duhul Sfânt, pentru a obține ceea ce am cerut în rugăciune: să-L însoțim cu credință pe Mântuitorul nostru pe drumul Său și să avem mereu prezentă marea învățătură a Pătimirii Sale ca model de viață și de biruință împotriva duhului răului.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite