Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parcul Natural Lunca Mureşului ecologizat cu prilejul Zilei Pământului

Clubul Rotaract Arad-Cetate în parteneriat cu Interact Arad Cetate și Rotary Arad-Cetate au desfașurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acțiune de ecologizare la Parcul Natural Lunca Mureșului, pentru a marca Ziua Pământului care va fi sărbătorită la nivel internațional în 22 aprilie.

Parcul Natural Lunca Mureşului ecologizat cu prilejul Zilei Pământului
Comentează 0

„Începând cu anul 1970,  în 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pămantului. Tema de anul acesta este «Însănătoșim Pământul nostru» (Restore Our Earth). Parcul Natural Lunca Mureșului este vizitat anual de mii de persoane care se bucură de verdeața și aerul curat din rezervație. Unii dintre vizitatori consideră firesc să lase în natură ambalaje, resturi alimentare sau alte obiecte. Personalul parcului igienizează zonele amenajate și, suplimentar, organizații nonguvernamentale derulează acțiuni de ecologizare,  dar cu toate acestea în acțiunea de sâmbătă au fost adunate deșeuri care au umplut 20 de saci preluați cu promptitudine de SC Retim SA. Deșeurile adunate au fost diverse: ambalaje de platic, sticle, doze de aluminiu, dar și maști medicale sau, mai grav, corpuri neînsuflețite ale animalelor de companie. Toate acestea arată că sunt necesare demersuri de responsabilizare a vizitatorilor privind comportamentul necesar pentru a prezerva ecosistemul extraordinar de lângă Arad”, susţin organizatorii acţiunii.

De menţionat că ecologizarea de săptămâna trecută se adaugă activităților de plantare derulate anual de Rotary Arad-Cetate. „Avem convingerea că arădenii prețuiesc Lunca Mureșului și pot contribui la păstrarea ei prin evitarea aruncării deșeurilor în locuri neamenajate. Împreună putem reînsănătoși pământul!”, mai transmit iniţiatorii evenimentului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite