Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ovidiu Moșneag (PNL): “PSD se joacă de-a uite banul, nu e banul pe spatele arădenilor!”

Ovidiu Moșneag (PNL): “PSD se joacă de-a uite banul, nu e banul pe spatele arădenilor!”
Comentează 0

Consilierii liberali Antoanela Naaji și Ovidiu Moșneag  consideră că alocările bugetare de la guvernul Grindeanu afectează bugetul local, respectiv cel județean:

„Observ că Guvernul PSD-ALDE prin măsurile luate în ultimul timp își dorește o centralizare în administrație, obligându-ne să stăm cu mâna întinsă la mila lor. Nu urmăresc altceva decât să întărească puterea centrală, diminuănd-o pe cea locală. Obligă administrațiile publice locale să fie subordonate Guvernului în totalitate și să joace după cum cântă guvernanții. Parlamentarii PSD de Arad ne-au lăsat să ne descurcăm singuri. Și-au uitat promisiunile din campanie, nu au făcut niciun amendament pentru Arad, nu au ridicat niciun deget pentru ca guvernul lor să finanțeze corect orașul nostru.

PNL Arad a scos în evidență în nenumărate rânduri faptul că actualul Guvern sancționează copiii, persoanele defavorizate, cele cu handicap și consider că aceste sancțiuni dure al PSD-ului trebuie taxate de către arădeni. Noi, ca partid în opoziție, vom continua să scoatem la iveală nedreptățile pe care Guvernul Grindeanu le face cetățenilor Aradului” a declarat consilierul local municipal al PNL Arad, Antoanela Naaji

Ovidiu Moșneag, consilier județean, aduce la cunoștință faptul că alocările bugetare în județul Arad sunt făcute inechitabil, strict pe criterii politice:

„Aradul primește înapoi din contribuțiile date la Bugetul de Stat doar 55%, comparativ cu Teleormanul căruia îi revine 143%. Consider că arădenii sunt printre cei care aduc bani considerabili la bugetul consolidat al țării trebuie încurajați să producă mai mult, iar acest lucru se poate realiza doar primind mai mulți bani. Odată ce primești un buget mai consistent, ai bani pentru investiții și implicit produci mai mult astfel că vei avea de unde trimite mai mulți bani la Bugetul de Stat. Dar din nefericire, domnul Dragnea și echipa sa ignoră principiul meritocrației și se rezumă doar la criterii politice.

Vă dau un exemplu cât se poate de elocvent, chiar la noi în ogradă: pentru că actualul Guvern alocă o parte din fonduri direct la anumite primării, tot pe considerent politic, ne-am trezit că Bocsigul, cu o populație de 3200 de locuitori primește 1.4 milioane lei, în timp ce Sebișul, un oraș cu 6000 de locuitori, primește doar 400.000 lei. Închei printr-o simplă întrebare: oare pe ce criterii au fost împărțiți acești bani?! ” a declarat Ovidiu Moșneag.

Comunicat PNL Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite