Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

OUG 92, care modifică legile Jusiției, a primit undă verde în Comisia Iordache

Comisia Iordache a dat undă verde OUG 92 care modifică legile Justiţiei. Comisia de la Veneţia a criticat aspru prevederile din pachetul de legi care vizează Justiţia.

OUG 92, care modifică legile Jusiției, a primit undă verde în Comisia Iordache
Comentează 0

Parlamentarii din majoritatea PSD – ALDE vor ca raportul privind OUG 92, dar şi raportul dat în cazul OUG 90, care operaţionalizează secţia pentru investigarea magistraţilor să fie supus la vot în sedinţa de plen care va avea loc miercuri.

Deşi experţii Comisiei de la Veneţia au criticat înfiinţarea unei secţii care sa ancheteze magistraţi, PSD-ALDE au decis să nu renunţe la această structura.

Nici modificările aduse până în prezent OUG 92 nu par să respecte recomandările experţilor europeni. Dimpotrivă, în textul de lege au fost introduse prevederi aspru criticate de Opoziţie.

Comisia Iordache a votat introducerea unui nou criteriu de eliberare din funcţie a magistraţilor, respectiv „neîndeplinirea condiţiei privind buna reputaţie", prevedere aspru criticată de Opoziţie.

Un alt amendament adoptat prevede că pentru a fi promovaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, procurorii să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite