Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Opt migranți din Orientul Mijlociu au fost găsiți ascunși printre anvelope, la Vărșand

Poliţiştii de frontieră de la Vama Vărșand au depistat opt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu anvelope.

Opt migranți din Orientul Mijlociu au fost găsiți ascunși printre anvelope, la Vărșand
Comentează 0

Ieri, 21.03.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în Slovacia și semiremorca înmatriculată în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope pentru o societate comercială din Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, opt cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanți de azil în țara noastră. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


Scrie un comentariu

trimite