Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Opt dintre cele mai nebunești și brutale dispozitive de TORTURĂ create de umanitate

Tortura este o acțiune deliberată de a cauza durere pentru a pedepsi sau a interoga o victimă. De-a lungul timpului, mulți nefericiți au avut o astfel de soartă brutală.

Opt dintre cele mai nebunești și brutale dispozitive de TORTURĂ create de umanitate
Comentează 0

Nu suntem siguri cum ar trebui să-i numim pe inventatorii acestor dispozitive, psihopați sau sadici, dar faptul că acești oameni au putut veni cu asemenea idei, îți vor face pielea de găină.

1. Fecioara de fier

Sau cunoscut ca „dulapul de fier” acesta este un dispozitiv de tortură antic. Are o formă conică ce are un număr mare de țepi de metal în interior. Victima era forțată să intre înăuntru  și ușa era închisă. Victima murea la un moment dat, dar numai după ce țepii îi străpungeau tot corpul.

2. Sfâșietor de limbă

Dispozitivul a fost menit să sfâșie limba vitimei. Ea era forțată să deschidă gura cu un dispozitiv asemănător, numit deschizător de guri. Apoi, limba victimei era apucată cu acest dispozitiv cu o formă de prindere, după care sfâșiată brutal.

3. Șurub pentru degete

A fost conceput, inițial, pentru a face victimele să mărturisească adevărul prin zbrobirea degetelor. Versiunea mai mare a dispozitivului putea putea zdrobi capete, genunchi și coate.

4. Măgarul spaniol

Acesta omora victima încet. Ea era plasată pe măgar și i se legau greutăți de picioare, până când victima trecea prin măgar. Dispozitivul era folosit în Spania medievală.

5.  Furculița ereticului

Acest dispozitiv era format din două furculițe, opuse și  ascuțite, atașate unei curele. În primul rând, victima ar fi fost suspendată sau spânzurată. Apoi, acest dispozitiv ar fi fost bine plasat pe gâtul victimei. Din cauza durerii, victima își scăpa capul, iar furcile străpungeau pieptul și bărbia.

6. Dispozitivul pentru tortura gâtului

Acest dispozitiv a fost mai mult un test de anduranță mortal, decât o tortură. Victima era cuplată cu ea, făcând imposibil ca ea să se adapteze la o poziție confortabilă, fără durere severă. Cea mai rea parte este că victima era lăsată așa zile întregi fără hrană, apă sau somn.

7. Dispozitiv cu plumb

Acest aparat este umplut cu plumb topit sau argint, care era turnat apoi pe părți ale corpului victimei. Acestea includeau urechi, gură, ochi și regiunea pelviană.

8. Ghilotina

Acesta este unul dintre cele mai mortale dispozitive de tortură din toate timpurile. Acest dispozitiv era un cadru de lemn, căruia îi era atașat o lamă acuțită în partea de sus și o frânghie lungă. Capul victimei era plasat pe cadru, iar frânghia eliberată. Efectul consta în decapitarea victimei.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite