Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Operații de cataractă gratuite, la Spitalul Județean, în urma unor investiții în echipamente de ultimă generație

O investiție importantă face posibilă realizarea intervențiilor chirurgicale pentru tratarea cataractei și la Spitalul Județean.

Operații de cataractă gratuite, la Spitalul Județean, în urma unor investiții în echipamente de ultimă generație
Comentează 1

Consiliul Județean și municipalitatea arădeană au finanțat echiparea Secției Oftalmologie cu aparatură de ultimă generație, care va fi folosită pentru tratarea cataractei. Acest tip de intervenții chirurgicale se făceau, până acum, doar în clinici private.

„Avem ocazia să punem în practică un microscop operator oftalmologic, o investiţie a municipiului Arad, alături de alte investiţii ale Consiliului Judeţean Arad. Cu acest aparat se pot face operaţii de cataractă, operaţii care sunt gratuite şi care până acum se puteau face doar în cabinete private”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

Primăria Arad a contribuit cu aproape 500.000 de lei la echiparea secției, fiind achiziționate un microscop operator oftalmologic, o trusa de microchirurgie oftalomlogie, un aparat de facoemulsificare și un biometru oftalmic.

„Pacienţii beneficiază de aparatură de ultimă generaţie pentru tratarea chirurgicală a cataractei, intervenţie care nu necesită internare, se realizează sub anestezie locală, utilizând tehnica facoemulsificării, una dintre cele mai sigure şi eficiente proceduri chirurgicale actuale. Pacientul are o serie de avantaje, printre care reluarea activităţii zilnice destul de rapid, lipsa infecţiilor, spitalizarea de scurtă durată. De asemenea, rezultatele post operatorii sunt foarte bune cu această tehnică, datorită invazivităţii minime, însă depind şi de stadiul în care pacientul ni se adresează. Cu cât stadiul este mai devreme, cu atât rezultatele post operatorii sunt mai bune, vederea mai clară”, a declarat Roxana Trânc, medic primar oftalmolog.

„Vorbim de o investiţie de aproximativ 130.000 de euro în aceste aparate, investiţie care va continua, până când vom ajunge la un nivel de la mediu în sus în ceea ce priveşte aparatura medicală”, a declarat, la rândul său, Călin Bibarţ, viceprimar al Araduului.

În perioada următoare, se va achiziționa un aparat de sterilizare rapidă pentru instrumentarul utilizat, în valoare de 9.000 de lei.

Toate materialele sanitare şi consumabile vor fi asigurate de Casa Judeţeană de Sănătate.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite