Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Olguța Vasilescu, lovitură dură pentru pensionarii cei mai oropsiți. Adio, pensii mărite!

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni TV că toți românii care nu au cotizat minim zece ani, deci cei care au pensia minimă în România, vor fi excluși din rândul pensionarilor.

Olguța Vasilescu, lovitură dură pentru pensionarii cei mai oropsiți. Adio, pensii mărite!
Comentează 0

Lia Olguța Vasilescu a oferit detalii despre noua lege a pensiilor, aflată în stadiu de proiect:

"În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizație. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că aceștia i-au prins din urmă pe cei care au cotizat 15-20 de ani. Ei vor avea un statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție, nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalți care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei", a spus ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, creșterile de pensii se vor face numai pentru pensionarii din a doua categorie, în timp ce cei care au pensia minimă vor rămâne la mila statului:

"Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat", a mai explicat Lia Olguța Vasilescu la Antena3.

Decizia PSD răstoarnă peste cap reforma realizată de guvernarea Boc în urmă cu peste 10 ani când toți românii din agricultură, din vechile colective din perioada comunistă, care aveau pensii de câțiva lei au trecut la pensia minimă pe țară.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite