Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Olanda începe marea relaxare de pe 26 iunie! Masca de protecție nu va mai fi obligatorie

Olanda începe o nouă etapă de relaxări. Turiștii care vor să viziteze Țările de Jos în această vară nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție, dacă păstrează distanțarea socială.

Olanda începe marea relaxare de pe 26 iunie! Masca de protecție nu va mai fi obligatorie
Comentează 0

Premierul olandez Mark Rutte a făcut anunțul legat de noua etapă a relaxării restricţiilor împotriva COVID-19 în Olanda. Portul măştii va rămâne obligatoriu doar în mijloace publice de transport, în colegii şi licee. Relaxările vot intra în vigoare pe 26 iunie.

Portul măştii în Ţările de Jos nu va mai fi obligatoriu oriunde se poate respecta distanţarea socială. Guvernul olandez consideră că nu este cazul în transportul public, în colegii şi licee.

Discotecile și cluburile de noapte se vor redeschide și ele pentru clienții testați negativ.

De asemenea, în cafenele și restaurante se vor putea difuza meciurile Campionatului European de Fotbal pe ecrane mari, în interior sau în aer liber, de pe 26 iunie. Condiția e ca clienții să păstreze o distanță de 1,5 metri cel puțin.

„Ţările de Jos fac un mare pas” spre viaţa fără restricţii, a declarat premierul Rutte.

La jumătatea lunii august, Guvernul olandez va lua în considerare noi relaxări, cum ar fi, poate, renunțarea la păstrarea distanței.

În Olanda, restaurantele s-au redeschis la interior de pe 5 iunie.

Danemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice dispoziţiile care vizau purtarea obligatorie a măştilor sanitare, începând de luni.

Guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor parlamentare s-au pus de acord şi au eliminat aceste reglementări, aflate în vigoare de mai multe luni, iar rezidenţii danezi trebuie de acum înainte să poarte masca sanitară doar atunci când folosesc transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune.

Obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie.

Israelul este prima ţară care a renunțat la mască. Anunţul a fost făcut luni seară de Ministerul Sănătăţii, care precizează renunţarea la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Sursa: romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite