Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

OFICIAL. Simona Halep a primit vestea cea mare de la WTA

Românca Simona Halep ocupă primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de temnis (WTA), dat publicității luni, după ce a jucat finala turneului de al Beijing, pierdută duminică în fața franțuzoaicei Caroline Garcia.

OFICIAL. Simona Halep a primit vestea cea mare de la WTA
Comentează 0

Halep, care a detronat-o pe Garbine Muguruza (Spania), este al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție.

Halep a intrat pentru prima oară în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014 iar de atunci nu a mai părăsit primele zece poziții ale ierarhiei.

Simona Halep are un avans de doar 40 de puncte față de a doua clasată, Muguruza, și de 570 față de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului trei, conform Agerpres.

Caroline Garcia, care a câștigat turneele de la Wuhan și Beijing, a intrat în premieră în top 10, pe locul 9.

Sorana Cîrstea este a doua româncă din clasamentul WTA, pe locul 37, după un salt de șapte poziții. Irina Begu staționează pe 57, iar Monica Niculescu a coborât patru poziții și se găsește pe 61.

La dublu, Niculescu se menține pe locul 20, Raluca Olaru a urcat două trepte și se află pe 37, iar Begu își păstrează poziția a 47-a.

În clasamentul WTA Race la simplu, pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep a revenit pe primul loc, cu un avans de 40 de puncte față de Garbine Muguruza (locul 2) și de peste 500 față de Karolina Pliskova (3).

Top 3 WTA:

1. SIMONA HALEP (ROMÂNIA) 6.175 puncte 
2. Garbine Muguruza (Spania) 6.135 
3. Karolina Pliskova (Cehia) 5.605

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite