Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Oare ce are de ascuns Poliția Arad ?!

Oare ce are de ascuns Poliția Arad ?!
Comentează 1

În seara zilei de luni, 2 August, în jurul orei 22,30, am primit un telefon, care mă anunța că vis-a-vis de magazinul PROFI de la Boul Roșu are loc o bătaie ca-n filme între mai mulți tineri muncitori constructori, cazați la Hotelul ”Moara cu Noroc” din apropiere și care se pare că nu-și consumaseră toată energia peste zi pe schele, ori, cine știe, poate aspiraseră acum ceva prafuri energizante existente prin zonă.

M-am dus și, într-adevăr, de la distanță se observau mai multe echipaje de poliție, ce apucaseră deja să ajungă la locul faptei, dar, dintre tinerii implicați în scandal nu mai era acolo decât unul singur, nițel ”șifonat”.

Și atunci eu, ca un jurnalist ardelean lipsit de umor și care chiar a luat în serios afirmația cum că într-o democrație ”presa este a patra putere în stat”, având rolul de a observa și, când e cazul, de a relata dacă celelalte puteri își fac corect datoria și nu abuzează tocmai ele de PUTERE, m-am apropiat curios, să văd cum discutau polițiștii cu tânărul implicat în scandal.

Numai că, în acel moment, unei tinere polițiste, înarmată până-n dinți cu pistol, cătușe, stație de emisie-recepție și o gură mai afurisită decât toate, i-a sărit imediat muștarul și a arătat spre mine cu degetul (arătător!), ca și cum ar fi vrut să mă împuște, ordonându-mi răspicat să părăsesc urgent ”locul infracțional”.

De îndată, în sprijinul ei a găsit de cuviință să intervină cavalerește un polițist în etate, ce părea să fi făcut Școala de Subofițeri la Câmpina, pe vremea când Ministrul Afacerilor Interne era tov. Tudor Postelnicu (cel care, întrebat la procesul CEPEX-ului de ce a acceptat să fie ministrul lui Nicolae Ceaușescu, a răspuns laconic: ”- De prost!”) și care, cu aere de milițian înțelept, mi-a explicat cât se poate de științific faptul că, dacă stau eu în spatele lui, dânsul și dânsa nu-și mai pot face meseria și m-a împins un metru înapoi.

Atunci i-am replicat că, dacă așa pune ”dânsul” problema, nici eu nu doresc să-mi fac decât meseria și am scos Smartphon-ul (adică telefonul, pentru tov. T. Postelnicu) și i-am fotografiat.

În secunda doi tânăra polițistă, cea înarmată până-n dinți, a zbierat la mine, într-un dulce grai moldovenesc în complet contrast cu vocea ei agresivă:

”- Nu-ți permit să mă fotografiezi în timpul serviciului!”

Însă iată că eu mi-am permis să nu țin cont de permisiunea ei, tocmai pentru că era în timpul serviciului și tocmai pentru că era înarmată până-n dinți și tocmai pentru că își pierduse astfel cumpătul, adică mi se părea o PUTERE, care manifesta o agresivitate disproporționată față de situație și care, aveam sentimentul că în orice moment o putea lua razna!

Or, în acel moment, eu eram presa, care chiar se lua în serios și făcea ”fotografia situației”, spre furia PUTERII care, iată, (se) simțea că este controlată!

Bineânțeles că până la urmă a intervenit din nou tov. avatar al lui Tudor Postelnicu, ce m-a sfătuit hunsut (perfid) să mă adresez eu a doua zi purtătoarelor de cuvânt ale Poliției Arad, care purtătoare vor emite neîntârziat un comunicat, unde vor anunța în stilul lor binecunoscut cum că inecata, după ce a a zăcut 8 (opt) zile pe fundul Mureșului, a fost descoperită de către scafandri, în stare de putrefacție și ”se pare că moartă”.

Și totuși ... ce  cataclism cosmic s-ar fi petrecut oare, dacă tânăra polițistă, cea înarmată până-n dinți (și secondată de sosia lui tov. Tudor Postelnicu), m-ar fi lăsat să asist la discuția din stradă dintre colegii ei și tânărul scandalagiu ?!

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite