Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O primă ecluză pe Mureș va fi realizată odată cu Centura Sud-Est

O primă ecluză pe Mureș va fi realizată odată cu Centura Sud-Est
Comentează 1

Primăria nu renunță la ideea de a transforma Mureșul într-un râu navigabil, astfel că odată ce va fi construită ultima bucată din inelul centurii rutiere va fi construită și o primă ecluză.

Primarul Gheorghe Falcă a  anunțat, astăzi, că proiectul Centurii Sud-Est a fost introdus în lista de proiecte de rezervă ale Regiunii Vest și ar putea obține finanțare europeană în ciclul financiar 2016-2020.

Conform primarului, centura ar costa aproximativ 11 milioane de euro, la care se adaugă costurile de până la trei milioane de euro cu realizarea ecluzei.

”Realizarea centurii a intrat în regimul proiectelor de rezervă ale regiunii noastre. Traversarea Mureșului dorim să o realizăm pe o ecluză, astfel încât să punem în valoarea râul, să-i dăm forța de navigabilitate. A doua ecluză dorim să o realizăm tot pe bani europeni, pe programul Operațional Regional Româno-Ungar. Vom intra în consultări cu Parcul Național Lunca Mureșului, pentru că în acest moment de la Apele Române avem avizul  de realizare a acestei a doua ecluze”, a declarat Falcă.

În următoarea ședință a Consiliului Local va fi supusă aprobării alocarea fondurilor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea centură rutieră a orașului. Aceasta ar urma să lege DN 69 și DN7. 

Centura va porni în zona sensului giratoriu al autostrăzii, de la ieșirea din Arad spre Timișoara, și va ajunge dincolo de Vladimirescu, la intersecția cu drumul spre fostul combinat chimic.
 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite